Takaisin artikkelilistaukseen
Taidekoti Kirpilä
Johanna Ruohonen Taidekoti Kirpilän johtajaksi
26.9.2014

Filosofian tohtori Johanna Ruohonen on valittu Taidekoti Kirpilän johtajaksi sekä erityisasiantuntijaksi Suomen Kulttuurirahastoon. Hän aloittaa tehtävässä 1.8.2015 palattuaan ulkomailta.

Kirpilän vt. johtajana toimii 1.10.2014–31.7.2015 filosofian maisteri Olli Vallinheimo. Taidekoti Kirpilää vuodesta 2009 johtanut filosofian tohtori Ira Westergård siirtyy lokakuun alussa Suomen kansallisgalleriaan kuuluvan Sinebrychoffin taidemuseon intendentiksi.

Johanna Ruohonen on valmistunut filosofian tohtoriksi Turun yliopistosta vuonna 2013. Ruohosen taidehistorian alaan kuuluva väitöskirja tarkasteli suomalaista taidepolitiikkaa ja sotienjälkeistä julkista maalaustaidetta. Hän on työskennellyt mm. Wäinö Aaltosen museossa sekä kuvataidekriitikkona Turun Sanomissa.

Taidekoti Kirpilä on lääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) Suomen Kulttuurirahastolle lahjoittama koti, jossa on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Taidekoti avattiin yleisölle kesäkuussa 1992. Se sijaitsee Pohjoisella Hesperiankadulla töölöläisen funkistalon ylimmässä kerroksessa.


www.taidekotikirpila.fi